Köszöntjük a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ honlapján!

"Segítünk, hogy segíthess!"

???Enyhe értelmi fogyatékos - tanulásban akadályozott gyermekek; középsúlyos értelmi fogyatékos - értelmileg akadályozott gyermekek; autista gyermekek; súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek; hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel, zavarral, súlyos pszichés magatartási zavarokkal küzdő gyermekek???!
Főoldal Fejlesztő Iskola Óvoda Általános Iskola Autista csoport Szakiskola Kollégium Hallgatói képzés Rendezvények Mentoráló Intézmény Módszertani központ Alapítvány Aktuális Eszközkölcsönző

Információ kérése:

Bemutatkozás
Az intézmény felépítése, dokumentumok
Óvoda, fejlesztő iskola, általános iskola
Digitális Témahét
Szakiskola és készségfejlesztő iskola
Módszertár
Kollégium
Kompetencia alapú oktatás
Tehetséggondozás
Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
Kitüntetések, díjak
"Jó gyakorlatok"
Bázisintézmény
Referenciaintézmény
Mentoráló Modell Intézmény
Minősített Tehetséggondozó Műhely
Ökoiskola
Integráció, inklúzió
Pályázatok
Hallgatói képzés
Kapcsolat
Tehetségtanács
Szakmai előadások, publikációk
Rendezvények, konferenciák
Digitális napló
e-Ügyintézés
Információk szülőknek
"Add a kezed" Alapítvány
Külföldi kapcsolatok
Érintő
Médiatár
Üzenőfal
Linktár
Letöltések
NAGYBAJOMI TAGINTÉZMÉNY

Az elmúlt évek során már hagyománnyá vált, hogy a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya a pályaválasztási hetek keretében minden év őszén Pályaválasztási Kiállítást szervez. A Pályaválasztási kiállításra 2017. október 13-án és 14-én került sor a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakképző Iskolában, szakképző intézmények, szervezetek, kamarák részvételével.

 

Intézményünk szakiskolája az előző évekhez hasonlóan az idén is részt vett a rendezvényen.

Nagyon fontos, hogy a gyógypedagógiai intézmények is képviseltessék magukat az ilyen szakmai fórumokon, mert a speciális szakképzés alapvetően meghatározza a tanulásban akadályozott fiatalok jövőbeni életesélyét, illetve társadalmi integrációját. A sérült tanulók esetében fokozottan fontos  a piacképes szakképesítés megszerzése, mert e nélkül nagy mértékben csökkennek a fiatalok elhelyezkedési esélyei.

A programon történő részvétellel elsődleges célunk volt, hogy segítsük a fiatalokat a megfelelő iskola és pályaválasztási döntés kialakításában, az egyéni képességek és az érdeklődés összehangolásával.

Fontosnak tartjuk a pálya és iskola választás előtt álló tanulók tájékoztatását, felkészítését, mert így a tanulók könnyebben tudják kiválasztani a szakmák és munkakörök rendszeréből a képességeinek és érdeklődésének megfelelő tevékenységet, ezáltal motiválttá válnak a szakma ismereteinek elsajátítása és a felnőttkori munkavégzés iránt.

   

   

   

 

Keresés az oldalon:

Elérhetőségünk

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

7400 Kaposvár, Bárczi Gusztáv u. 2,

Tel: 82/ 512-766, Tel. és Fax.: 82/ 316-218

E-mail: barcziiskola@barcziiskola.hu

Honlap: www.barcziiskola.hu
Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény