Köszöntjük a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ honlapján!

"Segítünk, hogy segíthess!"

???Enyhe értelmi fogyatékos - tanulásban akadályozott gyermekek; középsúlyos értelmi fogyatékos - értelmileg akadályozott gyermekek; autista gyermekek; súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek; hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel, zavarral, súlyos pszichés magatartási zavarokkal küzdő gyermekek???!
Főoldal Fejlesztő Iskola Óvoda Általános Iskola Autista csoport Szakiskola Kollégium Hallgatói képzés Rendezvények Mentoráló Intézmény Módszertani központ Alapítvány Aktuális

Információ kérése:

Bemutatkozás
Hírek
Az intézmény felépítése
Óvoda
Fejlesztő nevelés-oktatást végző iskola
Általános iskola
Szakiskola
Készségfejlesztő iskola
Kollégium
Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
Utazó gyógypedagógusi hálózat
Nagybajomi Tagintézmény
Digitális oktatás
Tehetséggondozás
Minősített Tehetséggondozó Műhely
Kiválóra akkreditált tehetségpont
Tehetségtanács
Bázisintézmény
Mentoráló Modell Intézmény
Referenciaintézmény
Ökoiskola
Iskolakert
"Jó gyakorlatok"
Kompetencia alapú oktatás
Hallgatói képzés
Pályázatok
Rendezvények, konferenciák
Digitális napló
e-Ügyintézés
Kitüntetések, díjak
Eszközkölcsönző
Kapcsolat
Külföldi kapcsolatok
Információk szülőknek
COVID-19
"Add a kezed" Alapítvány
Médiatár
Üzenet - Facebook

Varga Béla

1982 óta dolgozom Intézményünkben.
1987-ben képesítést szereztem a Pollack Mihály Műszaki Főiskola műszaki szakoktatói szakán, majd elvégeztem a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola technika tanári szakát.

Fotózással 34 éve foglalkozom, kiállításokon, pályázatokon rendszeresen megjelenek képeimmel.
Iskolánkban 23 éve irányítom a tanulásban akadályozott fotókörös tanulók tehetséggondozását. Nagy öröm számomra hogy diákjaimnak évről-évre meg tudom mutatni a minket körülvevő szűkebb és tágabb világunkat.(témáink: városunk életképei, emberi sorsok, tájképek, fotómontázsok) Minden tanulóm örömmel vesz részt a foglakozásokon és kapok visszajelzést a régi diákjaimtól is, (ahol a lehetőségeik megengedik), hogy mind a mai napig készítenek képeket, amelyeket büszkén megmutatnak nekem.

A fényképezést 1981-ben kezdtem el, első gépemet apósomtól kaptam. Azóta több fényképezőgépet is vásároltam, mert nagyon megszerettem a fotózást.  
A kezdeti időszakban fekete-fehér filmet használtam, és nagyításokat készíttettem. A filmek előhívását, és nagyítását az iskolában elkészült fotólabor segítségével már magam végeztem.
Nagy élményt nyújtott a negatív, és pozitív képek megjelenése.

A Balaton „szerelmese” vagyok, minden időszakban nekem gyönyörű, nagy szeretettel készítem a képeimet, ezen kívül a természet és a virágok érdekelnek. A hagyományos gép helyett három éve digitális gépet használok, amely más lehetőséget biztosít a fotózásban.

Több éven keresztül a kaposvári Compur Fotóklub tagja voltam, fotópályázatokon vettem és  veszek részt ma is.
1992 óta vezetem iskolánkban a fotószakkört, amelyet az "Add a Kezed Alapítvány" segítségével működtetünk. Az 1995/96-os tanévtől országos diákfotó-pályázatokon veszünk részt, melyet a "Fényképezés a Vizuális Nevelés Szolgálatában Alapítvány" hirdet meg három témakörös fotótémákkal. Számos nyertes pályázatot és nemzetközi eliamerést tudhatunk magunk mögött. Nagyon büszke vagyok a több 100 tanítványomra, akikkel én szerettettem meg a fotózást!

Mottóm:

 "A fénykép lerögzíti, maradandóvá teszi a szem által látott képet, a részletek és árnyalatok olyan gazdagságával, az ábrázolásnak olyan pontosságával és megbízhatóságával, amilyenről az ábrázolás régi eszközei, a festés és rajzolás nem is álmodhattak."

 

Kiállítás- KAPOLI  MÚZEUM  &  GALÉRIA >>

 

Keresés az oldalon:

Elérhetőségünk

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

7400 Kaposvár, Bárczi Gusztáv u. 2,

Tel: 82/ 512-766, Tel. és Fax.: 82/ 316-218

E-mail: barcziiskola@barcziiskola.hu

Honlap: www.barcziiskola.hu
Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény