Köszöntjük a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ honlapján!

"Segítünk, hogy segíthess!"

???Enyhe értelmi fogyatékos - tanulásban akadályozott gyermekek; középsúlyos értelmi fogyatékos - értelmileg akadályozott gyermekek; autista gyermekek; súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek; hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel, zavarral, súlyos pszichés magatartási zavarokkal küzdő gyermekek???!
Főoldal Fejlesztő Iskola Óvoda Általános Iskola Autista csoport Szakiskola Kollégium Hallgatói képzés Rendezvények Mentoráló Intézmény Módszertani központ Alapítvány Aktuális Eszközkölcsönző

Információ kérése:

Bemutatkozás
Az intézmény felépítése, dokumentumok
Óvoda, fejlesztő iskola, általános iskola
Digitális Témahét
Szakiskola és készségfejlesztő iskola
Módszertár
Kollégium
Kompetencia alapú oktatás
Tehetséggondozás
Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
Kitüntetések, díjak
"Jó gyakorlatok"
Bázisintézmény
Referenciaintézmény
Mentoráló Modell Intézmény
Minősített Tehetséggondozó Műhely
Ökoiskola
Integráció, inklúzió
Pályázatok
Hallgatói képzés
Kapcsolat
Tehetségtanács
Szakmai előadások, publikációk
Rendezvények, konferenciák
Digitális napló
Információk szülőknek
"Add a kezed" Alapítvány
Külföldi kapcsolatok
Érintő
Médiatár
Üzenőfal
Linktár
Letöltések
NAGYBAJOMI TAGINTÉZMÉNY

 Díjátadó ünnepség

Az Ökoiskolai cím pályázatot az értékelő bizottság támogatásra javasolta, ezért a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény elnyerte az Ökoiskolai címet. Az Ökoiskola címkiosztó ünnepségre 2017. november 17-én, Budapesten kerül sor.

   

 

TeSzedd!

Intézményünk 2017. szeptember 15-én részt vett a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért kampányban. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. A mozgalmat minden évben megszervezik, hogy a résztvevők közösen tisztítsák meg szűkebb-tágabb környezetüket. 

  

 

„Állatok világnapja” rendezvény

 Az iskola tanulói osztályonként, forgószínpadszerűen vettek részt a feladatok megoldásában. Mindegyik állomáson állatokkal kapcsolatos feladatokat oldottak meg, játszottak, verseltek, énekeltek. Nagy Bianka kutyusával az osztályteremben és az udvaron is lehetett játszani.

  

 

Őszi kirándulás a Desedához

A kirándulás során a tanulók megfigyelték az őszi természet és a növények életében bekövetkezett változásokat, terméseket, leveleket gyűjtöttek, valamint az elkészült lombkorona tanösvényt is kipróbálhatták.

  

 

 

Téli madáretetés

Az Ökoiskolai program keretében a napközis tanulók madáretetőket és –itatókat helyeztek el az iskola körül. Csoportonkénti beosztásban figyelték, hogy mikor fogy ki az ennivaló, vagy mikor kell az itatókba vizet önteni a párolgás, vagy a befagyás miatt. A faliújságra közösen készítették a tanulók a téli plakátot és képeket.

   

 

„Vitamindélután”

Forgószínpadszerűen ismertették meg a tanulók a téli időszakban ajánlottan fogyasztható, egészségvédő, gyógynövényekből készült teákat, zöldségeket, gyümölcsöket.

  

 

Tavaszi kirándulás a Desedához

A tó környékének, élővilágának megfigyelése, ismerkedés a lombkorona tanösvénnyel és természetesen játék a csúszdákon és a játszótéren. A természet szépségei mellett felhívtuk a gyerekek figyelmét a kullancsveszélyre, az általuk terjesztett betegségekre és a megelőzésre is.

   

 

Újrahasznosítás - Hulladékok kreatív feldolgozása

 Áprilisban kiállítást rendeztünk különböző hulladéknak szánt anyagok kreatív újrahasznosítási lehetőségeiből. Az osztályok érdekes és újszerű tárgyakat készítettek a PET palackból, tojástartóból, papírgurigából, műanyag flakonból és sok minden másból.

   

 

 

 

 

Keresés az oldalon:

Elérhetőségünk

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

7400 Kaposvár, Bárczi Gusztáv u. 2,

Tel: 82/ 512-766, Tel. és Fax.: 82/ 316-218

E-mail: barcziiskola@barcziiskola.hu

Honlap: www.barcziiskola.hu
Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény