Köszöntjük a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ honlapján!

"Segítünk, hogy segíthess!"

???Enyhe értelmi fogyatékos - tanulásban akadályozott gyermekek; középsúlyos értelmi fogyatékos - értelmileg akadályozott gyermekek; autista gyermekek; súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek; hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel, zavarral, súlyos pszichés magatartási zavarokkal küzdő gyermekek???!
Főoldal Fejlesztő Iskola Óvoda Általános Iskola Autista csoport Szakiskola Kollégium Hallgatói képzés Rendezvények Mentoráló Intézmény Módszertani központ Alapítvány Aktuális Eszközkölcsönző

Információ kérése:

Bemutatkozás
Az intézmény felépítése, dokumentumok
Óvoda, fejlesztő iskola, általános iskola
Digitális Témahét
Szakiskola és készségfejlesztő iskola
Módszertár
Kollégium
Kompetencia alapú oktatás
Tehetséggondozás
Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
Kitüntetések, díjak
"Jó gyakorlatok"
Bázisintézmény
Referenciaintézmény
Mentoráló Modell Intézmény
Minősített Tehetséggondozó Műhely
Ökoiskola
Integráció, inklúzió
Pályázatok
Hallgatói képzés
Kapcsolat
Tehetségtanács
Szakmai előadások, publikációk
Rendezvények, konferenciák
Digitális napló
e-Ügyintézés
Információk szülőknek
"Add a kezed" Alapítvány
Külföldi kapcsolatok
Érintő
Médiatár
Üzenőfal
Linktár
Letöltések
NAGYBAJOMI TAGINTÉZMÉNY

 

 

Ökoiskola 2018-19

 

4. Nemzetközi Klímanap

 

2018. szeptember 21-én 4. alkalommal csatlakozott Kaposvár a nemzetközi klímanaphoz, a rendezvényen különböző játékos és szemléletformáló programokon vehettek részt intézményünk diákjai. A program célja a környezettudatosságra, és ezáltal a klímavédelmre nevelés. Intézményünk tanulói a "Válts útlevelet a jövőbe" játékban megtapasztalhatták a szelektív hulladékgyűjtést és a komposztálást, távirányítóval vezethettek elektromos kisautókat, de akár bele is ülhettek egy igaziba. A szervezők megmutatták a diákoknak, hogyan válhatnak tudatos vásárlóvá úgy, hogy figyeljenek a környezetük megóvására. Egy különleges kamion is érkezett a rendezvényre, amely az atomenergia felhasználását mutatta be.

 
   

„Állatok világnapja”

 

Az „Állatok világnapja” alkalmából idén is az állatok szeretetére, gondozására hívtuk fel a gyerekek figyelmét. Nagy Bianka gyógypedagógus képzett kutyája nagy segítségünkre volt ebben.

 

 

 

Vadgesztenyeszedés

 

Idén ősszel vadgesztenyét gyűjtöttünk. Az osztályok, csoportok szeptember végén több alkalommal, sétával, játszótérrel egybekötött gesztenyegyűjtésen vettek részt. A gyerekek szorgalmasan keresgéltek a fűben, a kavicsok között és a járdákon.

  

 
 

„A gyaloglás világnapja”: Természetvédelmi kirándulás a Deseda parkerdőbe

 

A napsütéses idő és a természet őszi színei kényeztettek bennünket a kiránduláson. Kitűnő alkalom volt, a játékon és mozgáson kívül, hogy megfigyeljük a növények őszi változásait, valamint felhívjuk a gyerekek figyelmét a természetvédelemre. / tűzgyújtás, védett állatok és növények, az erdőben való viselkedés szabályai, a vizek tisztaságának fontossága, ösvények jelzései/

   

 

 

 

„Teadélután’ – teák, gyógynövényekből készült teák egészségvédő hatása

 

A gyógyfüvekből készült teák fogyaszthatók télen-nyáron: hidegen melegen. Iskolánk tanulói megkóstolhatták a különböző gyógynövényteákat: kamilla, csipkebogyó és hársfa virágjaiból készült italokat fogyaszthattak a teadélutánon.

 

 

  

Téli madáretetés

 

Az Ökoiskolai program keretében a napközis tanulók madáretetőket és –itatókat helyeztek el az iskola körül. Csoportonkénti beosztásban figyelték, hogy mikor fogy ki az ennivaló, vagy mikor kell az itatókba vizet önteni a párolgás, vagy a befagyás miatt. A faliújságra közösen készítették a tanulók a téli plakátot és képeket.

  

 

 „Tiszta udvar, rendes iskola” – Hulladék gyűjtése az iskola udvarán.

 

 

 

 

A „Víz világnapja” és „Happy-hét”

 

2019. március 22-én ünnepeltük a Víz Világnapját. Az esemény szlogenje: Vizet mindenkinek! Az idei jelszó pontosan érzékelteti, milyen nagy kihívás ma a világban, hogy minden egyes ember számára elérhető legyen a víz.

 

 

 Tavaszi kirándulása Tókaji parkerdőbe

 

A tó környékének, élővilágának megfigyelése, ismerkedés a lombkorona tanösvénnyel és természetesen játék a csúszdákon és a játszótéren. A természet szépségei mellett felhívtuk a gyerekek figyelmét a kullancsveszélyre, az általuk terjesztett betegségekre és a megelőzésre is.

 

  

 

 

 

2019. március 22-én intézményünk ismételten részt vett a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért kampányban. A szemétgyűjtési akció keretében a mi iskolánk is „nagytakarítást” végzett az intézmény környezetében.

 

 

  

Újrahasznosítás - Hulladékok kreatív feldolgozása

 

 

Márciusban kiállítást rendeztünk különböző hulladéknak szánt anyagok kreatív újrahasznosítási lehetőségeiből. Az osztályok érdekes és újszerű tárgyakat készítettek a PET palackból, tojástartóból, papírgurigából, műanyag flakonból és sok minden másból.

 

 

 

 

 

 

Keresés az oldalon:

Elérhetőségünk

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

7400 Kaposvár, Bárczi Gusztáv u. 2,

Tel: 82/ 512-766, Tel. és Fax.: 82/ 316-218

E-mail: barcziiskola@barcziiskola.hu

Honlap: www.barcziiskola.hu
Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény